День 104-ї річниці від дня народження В.О. Сухомлинського

 Олександрійський педагогічний фаховий коледж багато десятків років має ім’я відомого земляка, директора Павлиської середньої школи, кандидата педагогічних наук, Героя Соціалістичної Праці Василя Олександровича Сухомлинського. Щороку, напередодні річниці від дня його народження, у навчальному закладі проходять заходи, присвячені вшануванню пам’яті видатного педагога. Відбулися вони і в цьому році.

День 104-ї річниці від дня народження В.О. Сухомлинського, в коледжі розпочався урочистою радіолінійкою «Альма-матер Великого Митця», яку підготувала викладач психолого-педагогічних дисциплін Олена Бикова.

У цей день у навчальних групах пройшли тематичні виховні години: «В.О. Сухомлинський – директор Школи під Голубим Небом», «Ми – сухомлинці!», «100 порад Великого Педагога» та інші.

Протягом тижня в читальному залі бібліотеки коледжу працювала виставка-персоналія «Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського – невичерпне джерело світла, енергії, любові», що була організована завбібліотекою Нелею Шевченко.

Студенти І курсу відвідали музей видатного земляка, що діє в педагогічному коледжі. Пізнавальну, змістовну, цікаву екскурсію провела викладач психолого-педагогічних дисциплін Любов Гречана.

Справжньої родзинкою заходів пам’яті стала виставка-конкурс «Осінній вернісаж казок» (за мотивами казок В.О. Сухомлинського), яка є доброю традицією в закладі. Відкрив захід директор Олександрійського педагогічного фахового коледжу імені В.О. Сухомлинського Анатолій Литвин. Він наголосив на актуальності методичної та літературної спадщини видатного педагога, підкреслив, що його твори охоплюють усі сфери духовного життя дитини, її розуму, почуття, уяви, волі. Студенти навчальних груп разом із керівниками підготували інсталяцію певної казки чи оповідання для дітей директора Павлиської середньої школи, зробили її інсценізацію, розкрили повчальний зміст.

Викладачі й здобувачі освіти Олександрійського педагогічного фахового коледжу імені В.О. Сухомлинського прагнуть не тільки в пам’ятні та святкові дні висловлювати повагу до свого іменитого земляка, а постійно пам’ятають, що мати таке ім’я у назві навчального закладу – це велика честь і відповідальність.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День української писемності та мови

Віртуальна книжкова виставка